De beste garage én service in het Westland

9,0
_MG_6287 Valstar 005.jpg

Uitlijnen

De stand van de wielen en de wielophanging onder de auto wordt gemeten door de auto ‘uit te lijnen’. Als u een stoeprand raakt, over een grote steen of door een groot gat in de weg rijdt, veroorzaakt dit een afwijking aan de wielophanging. Om deze gebreken te herstellen, en weer koersvast te rijden, laat u de wielen minimaal eenmaal per jaar uitlijnen door de specialisten van Autoservice Valstar.

Afstellingen
In de ophanging zitten verstelpunten om de ophanging met speciale apparatuur en juiste afstelgegevens, die per auto verschillen, in de juiste positie te plaatsen. Deze positie wordt vanaf verschillende richtingen bijgesteld. Deze afstellingen moeten er samen voor zorgen dat de wielen op de juiste manier onder de auto staan. Auto’s worden uitgelijnd als bijvoorbeeld de banden verkeerd afslijten of dat er na een aanrijding onderdelen van de ophanging beschadigd of vervangen zijn.

Verfijnde apparatuur
Uitlijnen is vrij technisch en specialistisch werk vanwege de verfijnde en betrouwbare apparatuur. Omdat er steeds nieuwe merken, modellen en types op de markt verschijnen wordt het team bij Autoservice Valstar herhaaldelijk getraind zodat zij over de meest actuele kennis beschikken.

Verkeerde uitlijning
Trekt uw auto naar één kant, stuurt u zwaarder of staat het stuur letterlijk schuin? Dan is de auto niet goed uitgelijnd. Een verkeerde uitlijning kan onderstaande gevolgen hebben:

• vermindering veiligheid;
• slechter rijcomfort;
• verhoogde bandenslijtage (kortere levensduur);
• snellere slijtage van de mechanische onderdelen;
• hoger brandstofverbruik;
• slechtere rijprestaties;
• slechtere wegligging en stuurcontrole.

Let op: de auto uitlijnen of de wielen balanceren is niet hetzelfde en wordt nogal eens met elkaar verward. Balanceren heeft te maken met de velgen en banden, bij het uitlijnen gaat het om de wielophanging.