De beste garage én service in het Westland

9,0
winterbanden-herfst-nl-nl.jpg band sneeuw.jpg

Winterbanden

Autoservice Valstar adviseert om uw auto van winterbanden te voorzien als de ‘R’ in de maand zit. Al tijdens de herfst liggen er bladeren op de weg en regent het vaak waardoor het wegdek glad is. Winterbanden zorgen dan voor meer grip, een kortere remweg en een stabiele wegligging.

7°Celsius
Ook tijdens sneeuw en gladheid is het natuurlijk veiliger om met winterbanden te rijden. Het wordt aangeraden om de banden te verwisselen als het kouder is dan 7°Celsius, want dan is het verschil in wegligging en remweg met zomerbanden duidelijk merkbaar. In de sneeuw blijkt de remweg met winterbanden zelfs 40% korter.

Profiel
Het profiel van winterbanden is 4 millimeter dieper dan het profiel van zomerbanden. In de winterbanden zitten inkepingen waardoor de ondergrond wordt vastgegrepen tijdens het rijden. U heeft meer houvast op een gladde ondergrond en door een snelle waterafvoer via het speciale bandenprofiel wordt aquaplaning voorkomen.

Silica
Rubber wordt bij lage temperaturen hard en onelastisch. Daarom zijn winterbanden gemaakt van een speciaal, soepel rubbermengsel ‘silica’, waardoor de band beter tegen de vrieskou opgewassen is. U herkent een winterband aan de letters M + S (modder + sneeuw) op de band en het symbool van een berg met een sneeuwvlok.

Wintersport
Als u op wintersport gaat kunt u niet zonder winterbanden; in Duitsland en sommige Alpenlanden zijn winterbanden verplicht. Bovendien hebben wintersportgebieden vaak gladde hellingen, waardoor grip en veiligheid erg belangrijk zijn. Maar ook tijdens een regenachtige en gladde Hollandse winter zijn juiste banden en een goede wegligging erg waardevol.

Wintercontrole
Autoservice Valstar voert desgewenst een uitgebreide wintercontrole uit. De banden worden gecontroleerd op beschadigingen, juiste spanning en uiteraard op voldoende profieldiepte. Ook checken de monteurs de accu, de rubbers van de ruitenwissers, de juiste hoeveelheid en bevriezingsgraad van de antivries in de ruitensproeiers en worden de gloeilampen eventueel vervangen.

Omwisselen
In het voorjaar is het noodzakelijk dat u de winterbanden weer laat omwisselen voor zomerbanden. Winterbanden slijten bij hogere temperaturen erg snel en uw brandstofverbruik wordt hoger. Ook veroorzaken winterbanden meer geluid dan zomerbanden. In Nederland worden soms all seasons banden gebruikt als alternatief voor winterbanden.

Kortom, wilt u veilig rijden in de winter of naar de wintersport? Koop dan uw winterbanden bij Autoservice Valstar en uw zomerbanden worden naar wens opgeslagen.