De beste garage én service in het Westland

9,0
all-season-banden.jpg

All seasons banden

Als u niet specifiek naar de wintersportgebieden gaat, kunt u overwegen om met all seasons banden te gaan rijden. Een all seasons band, ook wel all-weather of 4-seizoenenband genoemd, zijn banden die bij elke weersomstandigheid het hele jaar door voldoende grip hebben op het wegdek.

Bandenprofiel
De profielopbouw en materiaalsamenstelling van een all seasons band heeft kenmerken van een zomerband en winterband in één. In de zomer slijten de all seasons banden wat sneller maar door het speciale bandenprofiel heeft u meer grip op natte en vuile wegen die ook in de zomer voorkomen. Daarnaast verliest een all seasons band bij koude temperaturen geen grip zoals bij een zomerband wel het geval is.

Budget
De all seasons band is geen vervanging voor de winterband maar voor de zachte Nederlandse winter met regen, modder en veel bladeren, kan het rijden met deze banden voldoende zijn. Voor de veiligheid en het budget, u hoeft immers geen twee bandensets aan te schaffen, zijn de all seasons banden een goede keuze.

Voordelen all seasons banden
- Het hele jaar door goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
- Goedkoper omdat u geen zomer- en winterbanden hoeft te kopen.

 Nadelen all seasons banden
- Door de zachtere rubbersamenstelling slijt de band bij hogere temperaturen in de zomer sneller.
- Het is géén winterband dus niet toegestaan in wintersportlanden met bergachtige gebieden en extremere winterse omstandigheden.