De beste garage én service in het Westland

9,0
_MG_3264 Valstar 017.jpg _MG_3299 Valstar 022.jpg

APK in het Westland

Vanuit de overheid (RDW) is het verplicht dat auto’s aan een jaarlijkse Algemene Periodieke Keuring (APK) deelnemen anders ontvangt u automatisch een boete. Het is belangrijk dat uw auto in een goede conditie verkeert. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van uw medeweggebruikers in Westland en omstreken. Daarnaast is het belangrijk voor het milieu. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw auto technisch in goede staat blijft. Autoservice Valstar wijst u graag op de mogelijkheden.

Wanneer APK-keuring?
•Nieuwe benzineauto’s moeten na vier jaar voor de eerste keer gekeurd worden, daarna twee keer na twee jaar, daarna ieder jaar.
•Dieselauto’s moeten na drie jaar voor de eerste keer gekeurd worden, daarna ieder jaar.
•Auto’s van 30 jaar of ouder moeten één keer in de twee jaar gekeurd worden.
•Auto’s van vóór 1960 hoeven geen keuring meer te ondergaan.

Kijk op de website van RDW wanneer uw auto gekeurd moet zijn en maak dan een afspraak.
U kunt al twee maanden voor de keuringsdatum de APK laten uitvoeren, zonder dat de jaarlijkse uiterlijke keuringsdatum verandert.

Bij APK wordt gelet op:
•verkeersveiligheid: remmen, banden, stuurinrichting, wielophanging, schokdempers, verlichting en carrosserie;
•milieu: uitlaatgassen;
•algemeen: kentekenbewijs deel 1, chassisnummer en brandstof.

Ook wordt er gecontroleerd of de juiste kentekenplaten op de auto zitten. Door diefstal, maar ook door niet goed bevestigde platen kan dit soms niet het geval zijn. Autoservice Valstar zet de kentekenplaten graag stevig voor u vast. Hiermee voorkomt u ook dat de platen gestolen worden.

Na keuring geen onderhoud meer?
De APK is een momentopname. De APK geeft geen garantie dat uw auto een jaar lang geen onderhoud nodig heeft of de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatige controle en onderhoud van de auto blijft dus heel belangrijk!