De beste garage én service in het Westland

9,0
_MG_3146 Valstar 001.jpg

Is uw auto winterklaar?

Weercode Rood hebben we al achter de rug, de winter is dus echt begonnen! Regen, hagel, sneeuw, ijzel of storm, in de winter kun je van alles verwachten. Maar hoe zorg je dat jouw auto hier klaar voor is!

Accu

Door vocht en de lage temperaturen heeft je accu het zwaar in de winterperiode en kan de capaciteit van de accu minder worden. De accu moet in deze tijd van goede kwaliteit zijn om de verlichting, ruitenwissers, radio, verwarming en navigatie te laten werken. De gemiddelde leeftijd van een accu heeft met zeer veel factoren te maken, we kunnen dan ook niet zeggen wanneer deze vervangen moet worden. Zorg dus wanneer koning Winter weer in het land is dat je de accu preventief laat doormeten.

In de winter worden de wegen veel gepekeld, dit is slecht voor de auto. Het kan roest veroorzaken en dit kan weer zorgen voor een slechte geleiding van stroom.

De auto wassen, ook onder de auto, kan problemen voorkomen.

Vergeet ook wanneer je de auto wast de velgen niet. Pekel is de grootste vijand van je auto. Metalen delen waar de laklaag is versleten roesten hierdoor vele malen sneller.

Verwarming en  airconditioning

Met de lage temperaturen in de winterperiode is het van groot belang dat de verwarming en de airconditioning goed functioneren.

De V-riem/multiriem

De V-riem of multiriem zorgen voor de aandrijving van de dynamo en de koelvloeistofpomp. Als deze riem kapot scheurt kan de accu niet meer worden opgeladen door de dynamo. Ook de koelvloeistof kan dan niet meer worden rondgepompt. Laat deze controleren op eventuele scheuren en rafels maar ook op de juiste spanning. Wanneer de auto een piepend of gierend geluid geeft is de riem niet voldoende gespannen.

Winterband

In ons vorige blog hebben we alles verteld over de winterband, deze zijn van essentieel belang in het winterklaar maken van de auto.

Controleer regelmatig de bandenspanning en het profiel van je banden. Uiteraard is deze controle in elke seizoen belangrijk maar ‘s winters is goede grip nog belangrijker.

Kom niet voor verrassingen te staan en laat uw auto goed nakijken. Onze ervaren monteurs inspecteren uw auto op 18 essentiële onderdelen. En geven u vrijblijvend een offerte in het geval dat er extra onderhoud nodig is of onderdelen vervangen moeten worden.

 

Klik hier om een afspraak te maken voor een Wintercheck.


Ken je nog meer mensen voor wie deze tips praktisch kunnen zijn?

Stuur ze onze nieuwsbrief dan door of deel dit artikel door middel van de social media buttons. Op deze manier kunnen wij nog meer mensen helpen om veilig auto te rijden.

Herken jij dit ook, of heb je meer vragen? Wij horen graag hieronder je reactie.

Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet?

Schrijf je dan in op www.autoservicevalstar.nl.