De beste garage én service in het Westland

9,0
_MG_3147 Valstar 002.jpg

Automatische versnellingsbak spoelen

Laat uw auto weer als een zonnetje rijden!

Veel auto’s hebben tegenwoordig een automatische versnellingsbak. Door het gebruik vervuilt  en verouderd de atf olie (hoogwaardige automatische transmissie olie), dit kan tot gevolg hebben dat:

  • de automaat harder schakelt, 
  • slippen bij schakelen of accelereren,
  • bonken bij het in de versnelling zetten ,
  • horten en stoten,
  • vertraagd oppakken bij overschakelen,
  • noodloop meldingen.

Een oorzaak hiervan is de verandering van de atf olie, waarvan niet alleen de viscositeit veranderd maar ook de opname van vocht, vuil en veroudering van de atf olie waardoor de automatische versnellingsbak componenten worden aangetast.

Ook slijtage van de koppelingsplaten zijn een belangrijke factor. Deze deeltjes zetten zich af in de hele automatische versnellingsbak en beïnvloeden de stuurventielen en andere componenten.

Wat is het verschil tussen alleen de automatische versnellingsbak olie vervangen en het statisch doorspoelen en reinigen hiervan?

Het grootste verschil is dat bij alleen het vervangen van de olie er enkele liters olie in de koppelomvormer en in de olie koeler achterblijven. Alleen door met lopende motor de automaatbak (statisch) op druk, met schone olie door te spoelen (m.b.v. een speciale machine),  zijn die liters te vervangen. Deze machine wordt in de retourleiding geplaatst van de automatische versnellingsbak, atf olie circuleert via de machine en wordt rondgepompt door de automatische versnellingsbak en flush machine.

Reiniger wordt toegevoegd en rondgepompt. Deze reiniger zorgt ervoor dat alle aanslag, sludge en andere vervuiling met lopende motor en machine oplossen/losweken. Doordat de reiniger rondgepompt wordt, wordt alle verontreiniging afgevoerd. Nieuwe atf olie is volledig gescheiden met de oude atf olie.

De machine pompt de nieuwe atf olie in de bak en pompt alle oude atf olie in het vuil reservoir. De machine pompt automatisch dezelfde hoeveelheid  atf olie in de automatische versnellingsbak. Als laatste voegen we een conditioner aan de atf olie toe, dit zorgt voor extra bescherming en langere levensduur van de olie.

Er wordt exact de juiste hoeveelheid atf olie gebruikt, dus geen extra belasting voor het milieu.

Al onze spoelingen worden standaard uitgevoerd met Motorvac transtech intensief reiniger en krijgen na de spoeling een Transtech TT2 toevoeging als extra bescherming van uw versnellingsbak.

Wilt u ook dat uw auto weer schakelt als nieuw? Maak dan snel een afspraak via 0174-293141 of info@autoservicevalstar.nl.

De kosten van deze spoeling liggen tusen de € 200,- en € 400,-. (Dit is afhankelijk van type en hoeveelheid olie.)