De beste garage én service in het Westland

9,0
_MG_3147 Valstar 002.jpg

Trillend autostuur?

Trilt jouw stuur of dashboard bij hoge snelheden (100 tot 140 km/uur)? Beweegt jouw stuur zich langzaam heen en weer bij een lage snelheid (40 tot 70 km/uur)? Een trillend autostuur kan leiden tot ongelijkmatig versleten banden. Ook de wielophanging zal extra belast worden. Maar ook door de auto te besturen raak je extra vermoeid door trillingen in het stuur.

 

Daarnaast heeft een band die niet goed is uitgebalanceerd slechter contact met de weg

3 oorzaken van vibraties 

1) Trillen bij bepaalde snelheden
2) Altijd trillend stuur 
3) Trillen tijdens het remmen

Wanneer je last heeft van het trillen van het stuur tijdens het rijden is waarschijnlijk de banden balanceren de oplossing. Het trillen tijdens het remmen is vrijwel zeker te wijten aan kromme remschrijven. Dit kan komen doordat de schijfremmen niet goed zijn ingeremd of door dat deze onevenredig zijn afgesleten.

Alleen door alle banden te balanceren kunnen wij jouw optimaal rijcomfort zonder hinderlijke trillingen en onregelmatige slijtage garanderen. Wij adviseren je om bij de vervanging van een enkele band wel altijd alle banden opnieuw te laten balanceren.

Wanneer je jouw banden laat balanceren voorkom je hoge kosten!

Laat dan ook regelmatig jouw banden balanceren door onze specialisten om hoge reparatie- en vervangingskosten te voorkomen die je kunt krijgen als je blijft doorrijden met slecht uitgebalanceerde banden. Kom gerust langs, bel of mail ons voor het maken van een afspraak.

Uiteraard kunnen wij zonder de auto gezien te hebben geen conclusie trekken over de oplossing van de klacht er zijn echter nog meer oorzaken: versleten differentieel lagers, versleten ophang rubbers, kapotte stabilisator stangen, kromme remschrijven, spelling in wiellagers, kromme velgen, ovale banden (door te lang stil staan, of een noodstop), versleten schokdempers, speling in het stuurhuis, versleten kogellagers, aandrijfassen, voorste wiellagers, foutieve ET waarde van de velgen, foutieve bandenspanning, versleten fusee kogels enz.